Navigatie
  • Shop
  • Reisloket

Inloggen | Aanmelden

WaarBenJij.nu

Maak gratis jouw reisdagboek aan! Gratis aanmelden

Maak gratis jouw reisdagboek aan!

watch introductie videotjes

Cathelijnelookingstar

Nu in:

Was in:

Blijf op de hoogte

• Meld je aan voor de mailinglijst
  • RSS-feed
  • Bel Cathelijne via Hallo Buitenland.nl

Recente reisverslagen

• 18-03-2016 18 Maart 2016 (2)
  • 24-02-2016 Auto gekocht , ... (3)
  • 28-01-2016 road trip (3)
  • 19-12-2015 4-12 t/m19 ... (1)
  • 07-12-2015 24-11 t/m 3-12 (1)

Statistieken

Dit dagboek is 920 keer bekeken

Voorbereid op reis? check reisloket

prev next

Aantal keer bekeken 88   Aantal reacties 1   Cherating, Maleisië
a A

24-11 t/m 3-12

24 November t/m 2 December

Oke de workaway op de Boederij was niet de beste keus , heel erg afgelegen en de mensen die er waren , de andere workawayers waren niet echt positief , eten werd smorgens neergezet en tussendoor bijgevuld . Um ja denk niet dat dat echt mijn ding is , beetje te primitief. Erg jammer want het werk was echt prima maar 4uur in de ochtend en dan heel de dag vrij , maar niks te doen erom heen en slecht eten , voelde me niet echt comfortabel met dat.
Oh en de ratten en de kakkerlakken niet te vergeten ;)

Heb Gompes verteld dat ik toch liever verder ga en het niet helemaal mijn ding is (de eigenaar) hij was enorm begrip vol en maakte tijd om me af te zetten bij de bus halte .
Oke dan maar afwachten wanneer de bus komt want bus tijden aangeven kennen ze hier niet . Welkom in Malaysia.
Binnen 40min was de Bus er al , Ryan de engelse jongen was met me meegegaan . Daar had ik naar 1 bus ritje van 1,5uur al spijt van meeeahn , werd gek van hem , als hij begon te praten stopte hij niet meer en je kreeg ook totaal geen ruimte om wat terug te zeggen .
Bus stop naar Temeroh , daarna naar Kuantan . In kuantan zijn we op zoek gegaan naar de bus naar Cherating , ik had iets gelezen , Surf , Strand perfect ik heb het nodig 
Naar 4x op en neer lopen van boven naar beneden , van links naar rechts , van bus naar taxi chaffeur , naar loket 1 , 2 ,3 hehe eindelijk een bus gevonden, mega duur 20mr voor 45min , maar ach beter als niks (ritje van KL naar Kuantan 3uur kosten totaal 25MR) Naar 45min stopt de bus ineens aan een doorgaande weg , mega donker , ik zie niks , de bus chaffeur zet ons eruit , waar zijn we in godsnaam beland. Verderop zit een klein winkeltje en we vragen waar we heen moeten .
Voor het eerst ben ik mega blij dat ryan bij me is en ik daar niet alleen sta in het donker in de middel of no where . Binnen 5min lopen we al in Cherating en is het eigenlijk helemaal niet meer zo spannend , er zijn heel veel leuke verblijven , uiteindelijk stoppen we bij Payung Guest House , waar een belgisch koppel werk via Helpx.com , is net zoiets als workaway ook vrijwilligers werk.
We krijgen een huisje met 2bedden , eerst wilde ze ons er een geven met 1 , 2persoonbed maar geen denken aan dat ik met ryan in een bed ga liggen , denk dat hij al 3dagen niet meer gedoucht heeft , ik ruik hem , blegh ;)

Naar een heerlijke nacht in een echt bed en nog wel 2persoons voel ik me net een prinsesje .
Overdag ga ik een rondje lopen , mega leuk hier , klein dorpje en aan het strand ! wauw ik ben in een paradijsje beland, en de mensen zijn echt mega aardig.
Het is nog steeds regen seizoen , eerlijk gezegd is dit net gestart , er is mega veel regen , af en toe wat zon , maar ik vind het heerlijk , lekker surfen en zwemmen in de regen, zelfs het hardlopen is heerlijk , het koelt door de regen wat af anders is het echt te warm.
In het dorpje zitten allemaal locale restaurantjes en barretjes , zo schattig. Het eten is echt super lekker , ontbijtjes en avondeten.
Roti canai , een soort pannenkoek maar dan toch net een beetje anders , ik eet heel veel rijst en groente heel de week , ontmoet mega veel mensen .
Naar 2dagen ryan om me heen te hebben , gaat hij gelukkig naar een goedkopere plaats en krijg ik van Nick de manager van Payung Guesthouse een eigen huisje met een 2persoons bed , hij is echt super aardig. Hij zag dat ik niet helemaal comfortabel was met ryan en het alleen reizen .
Krijg namelijk in een keer een enorm dipje hier , waar ben ik in godsnaam aan begonnen , alleen reizen is eigenlijk helemaal niet leuk , voel me even een dag enorm eenzaam maar naar deze dag is het eigenlijk ook meteen over , gelukkig want dat is maar een naar gevoel.
Nick is super aardig voor me , ik krijg korting op de kamer en ik besluit maar gelijk om hier lekker een week te blijven en even te wennen aan het idee van alleen reizen en alles , de kamer is echt heerlijk. Naar een lange tijd gewoon weer eens even mijn eigen plekje , bed , badkamer , wauw en hoef het met niemand te delen , hoe gelukkig je al niet kan zijn met zulke kleine dingen .
Naardat Nick naar me toe is gekomen om te Checken hoe het met me gaat en wat er aan de hand is , Ryan gelukkig weg is voel ik me al 100% beter . Nog geen halve dag later zit ik bij Mazlam in zijn Beach bar , gezellig biertjes te drinken met hem en zn vrienden. Ik was gaan wandelen en liep langs zijn bar hij riep naar mij en nodigde me uit voor een biertje , super leuk . Ik eet daar en blijf heel de dag daar wat hangen , wauw alleen reizen is echt de max!!! 
Zaterdags gaan we gezellig samen koken met Sam , we maken Curry , het is echt mega leuk , speciale pannenkoeken mix , mega lekker allemaal. Samen met Hannah help ik Sam met koken .
Mazlam is echt mega lief voor me , hij wil absoluut niet dat ik betaal en ik zit vervolgens 4dagen bij hem naar het surfen . Het is echt super leuk , ik kook 3dagen en help Mazlam met opruimen . Ben mega blij dat ik me even mega klote heb gevoeld want nu voel ik me zo goed , eigenlijk wil ik hier niet meer weg het is zo gezellig.
Het surfen gaat ook super , mag Nick zn boards lenen , de eerste dag surfde ik op zn 8 maar die is echt te groot en lomp, de 2e dag pak ik zn 6.4 , whaah mega klein. Toch krijg ik het voor elkaar om wat mooie golfjes te pakken.
Zelfs het surfen is zo chill hier , alle andere surfers zijn zo aardig , er is een man die me allemaal tips geeft en later staat hij erop dat ik surf op zijn board , maat 5.8 , oke dat lukt natuurlijk echt niet dat board is nog kleiner als ik, hij ligt heel de tijd in een scheur als ik probeer te gaan staan , we worden mega melig.
Heel veel kleine kinderen (jongens) die aan het surfen zijn en ik vind het echt geweldig alleen al om in het water te liggen en naar hun te kijken , ze kunnen echt goed surfen *Jarloers…… eentje is kampioen geworden met de laatste surfwedstrijd , hij pakt serieus elke golf .
Super lache om die klein mannen bezig te zien. 1dag als ik ga surfen lig ik alleen met die kleine dudes in het water en kletsen en surfen we wat , eentje vraagt me van alles , als ik vertel dat ik al 28 ben en al heel oud zegt hij , but you still look young in my eyes , aaaaaah hihi , super sweat.
Overdag trek ik veel op met sebastian en Romeyn een duits koppel , ze zijn echt mega chill , surfen , chillen en we hebben zelfs 2hele dagen heel de dag zon. Het is niet uit te houden in de zon maar fijn dat die er is.

De laatste avond maken we westers eten voor iedereen , er zijn nog 2 Nl meiden die net 1dag daarvoor zijn aangekomen , het eten is in verhouding met het Aziatische eten wat flauw maar toch bevalt het iedereen goed. Zo easy going hier , iedereen komt binnen lopen en eten gezellig mee, of nemen eten mee , Mazlam is serieus zo makkelijk , je kan je eigen bier pakken en na afloop vertel je gewoon hoeveel je op had , de meesten noteren het op een briefje achter de bar.

Heerlijk ik houd van deze manier , ben blij dat ik zo veel te maken heb met locals en mazzeltje het surf seizoen is pas net begonnen dus het is nog mega rustig in Cherating.
Ik neem afscheid op dinsdagavond 1december.
Laatste nachtje in Cherating en dan weer terug naar Kuala lumpur.

Woensdag 2 december :
Ik sta op om 7.45uur , ga nog lekker even voor de laatste keer een Roti Canai eten met een lekker sapje, bedank nick en om 8.45uur loop ik naar de bus halte , 5min later komt er een jongen aan lopen , hij stelt zich meteen voor en we beginnen te kletsen . Hij komt uit Italie en is al 5jaar aan het reizen en woonde 3jaar daarvan in London. Hij is echt mega aardig , een echte hippie , dreadlocks , hippie kleding , heerlijk om te zien.
De Bus rit is erg gezellig. De gehele rit duurt 4uur met 2 stops , hij verteld over zn ervaringen met alles , hij is ook in nieuw zeeland geweest. Daarna kan ik helemaal niet meer wachten om er te zijn.
De bus rit loopt op zn einde , we stappen uit in Kuala Lumpur , Titiwangwa en gaan beide onze eigen weg , we nemen afscheid met een knuffel. Zo grappig ken hem 6uur en het voelt gelijk al of we elkaar jaren kende , zo relaxt.
Snel vind ik vlak bij het station een mooi hosteltje , de kamer is mega groot 8 stapel bedden , 16 personen in een kamer, maar er is nog niemand .
Ik ga alvast mijn trein kaartje halen voor de volgende ochtend . Eet wat lekker Maleisies eten , chill wat en vertrek om 19.30 naar Bukit Bintang , daar heb ik afgesproken met Rad en Valeria om samen wat te gaan eten.
Dit gedeelte van KL is echt mega druk , heel veel winkeltjes , en eet kraampjes , super leuk . Voel me nu ook veel beter om in deze drukte te zijn , het heeft echt een mooi effect gehad me even rot voelen , voel me super comfortabel alleen. Voel me echt goed , samen met hun eten we gezellig bij een Thays restaurantje , super lekker , het thais eten is toch wel mega lekker. Dan laat valeria mij een stuk fruit proeven wat je echt gegeten moet hebben in Azie , getverdamme het is echt vies , voor de rest van de avond heb ik een mega rare smaak in mijn mond (helaas naam vergeten van het fruit maar heb een foto bijgevoegd) het is een beetje hetzelfde in je mond als wanneer je kei veel knoflook gegeten hebt, volgens mij stink ik ook echt uit mn mond :P
Om 22.oouur vertrek ik terug naar mijn hostel. Deze nacht slaap ik echt mega slecht , ben mega bang dat ik door mn wekker heen slaap , wil natuurlijk absoluut mn vlucht naar NZ niet missen , ja dan is het wel even lastig om alleen te zijn , hahaha.
Om 5.30 sta ik op om naar de trein te gaan.

Nieuw zeeland , zinin! Nog maar 11uur en dan ben ik er .

Vorige bericht » « Volgende bericht

Ga naar het overzicht

Reacties (1)

7 december 2015 21:52 | Door: Yolande

Hoi Cath,
Gelukkig heeft je dipje maar 1 dag geduurd en heb je het mooie vooruitzicht ....NIeuw Zeeland!
Goede vlucht!
Groetjes Rob en Yolande